Zet in augustus deze activiteiten van Museum het Bolwerk in de agenda.

Maandag 6 augustus:‘Schaduwen en Schimmen’ Mini-graffiti workshop voor kinderen

Als de zon in het museum schijnt, gebeuren er merkwaardige dingen. Op de muren komen schaduwen tot leven. Het lijkt wel of er feest gevierd wordt in Museum Het Bolwerk. Maar wie zijn die schimmige figuren? In deze toneelworkshop brengen de kinderen spannende verhalen van vroeger tot leven in een schaduwspel.

Leeftijd: kinderen van 8 t/m 12 jaar
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
Prijs: € 6,50 p.p. incl. materiaal en sapje
Aanmelden tot vrijdag 3 augustus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Woensdag 29 augustus: Lezing ‘De Atlantic Wall in West-Zeeuws-Vlaanderen door Hans Sakkers  

De aanleg van de Atlantikwall ging in 1942 van start en liep door tot het einde van de oorlog. Het was een Duitse kustverdediging van de Noordkaap naar de Frans-Spaanse grens met als doel een geallieerde invasie op West- en Noord-Europa te voorkomen. In Zeeuws-Vlaanderen verliep zij vanaf Terneuzen naar de Nederlands-Belgische grens, waar zij verder liep langs de Belgische en Franse kust. Hier verliep de bouw in verschillende fasen van 1942 tot en met de zomer 1944. De kustverdediging hier vormde een onderdeel van de verdediging van de Westerschelde, de vaarweg naar Antwerpen en Gent. Tijdens de lezing wordt stilgestaan bij de opbouw van de verdediging, Breskens veranderde bijvoorbeeld in een kleine vesting. Veldmaarschalk Rommel bezocht West-Zeeuws-Vlaanderen verschillende keren. Wat was zijn invloed op de verdediging in dit gebied. De kustverdediging in Zeeuws-Vlaanderen onderscheid zich met die in de rest van Nederland. Het heeft veel meer overeenkomsten met die in België en Noord-Frankrijk. Wat betekenen de restanten van de Atlantikwall vandaag de dag in ons historisch erfgoed?

Plaats: Museum Het Bolwerk, IJzendijke
Tijd: 19.30 uur
Prijs: € 8,00 p.p.
Aanmelden voor zondag 26 augustus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.