Op zaterdag 20 juli is de 48e Folkloristische Dag IJzendijke, een dag vol met folklore, trekpaarden, ringrijders en sjezen.

De optocht start om 9.30 uur bij Adrie van Minnen met trekpaarden, ringrijders, sjezen en Geduld Overwint. Op de Markt is om 10.00 de openingsceremonie. We zingen het Zeeuws-Vlaams volkslied, hijsen de vlag en lossen de duiven. Dan begint het ringrijden met trekpaarden en sjezen. Ze strijden om de pollepel en het kampioenschap van IJzendijke. Er zijn de hele dag demonstraties oude ambachten op de Markt, in de Gouverneurstraat en de Kerkstraat. We hebben onder andere de barbier, geitenkaas en de zeelendraaier (zeel is Vlaams voor touw).

Om 12 uur verzorgt het reizend speeltheater "kip van troje" een optreden op de Kiosk. In de Mauritskerk is om 13.30 het concert met St. David's Minstrels mannenkoor en Muziekvereniging Geduld Overwint met o.a. een gezamenlijk nummer. 's Middags op de bolbaan van bolclub Molenzicht onder de Molen is er een publieksbolling. Bezoekers kunnen stemmen op de mooist versierde sjees, prijsuitreiking om 15 uur, samen met de prijsuitreiking van Petit Paris Bloemenstad. De hele dag is het Openluchtterras op de Markt. De toegang is gratis.

Verder is het vanaf 9 uur de hele dag jaarmarkt in de Koninginnestraat en de Landpoortstraat. Museum Het Bolwerk is de hele dag open. Het schilderfestival is in de tuin van de Mauritskerk, de kerk is open. Molen "De Witte Juffer" is te bezichtigen. Bij de Siersmid Groosman / Uitspanning Cadsandria is het open huis met demonstratie smederij. Op het eind van de middag worden de finales van het ringrijden verreden. Om 17 uur gaan we de Markt opruimen maar blijft het nog lang gezellig op de terrassen en in de cafés, eetcafés en restaurants. Van harte welkom op zaterdag 20 juli!