De eerste editie onder de vlag van 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen kreeg ruim 90 inschrijvingen.

Nu 2 jaar en vele positieve reacties later is het tijd voor de 2e editie. "In 2014 was er geen paard kwijt, niemand gevallen, iedereen wist de weg goed, goed weer, beter kon het niet meer" verteld André Maas. Na diverse deelnames aan Paardenvierdaagsen in het land zag hij kans voor een evenement in IJzendijke na oproep van de Stichting 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen. Waarom? "We hebben hier prachtige onverharde wegen, het is prachtig hier, dit moeten mensen zien!". "Ik wil dat de mensen gewoon genieten, dat doe ik zelf ook hele dagen!".

Het start- en eindpunt van de vierdaagse dit jaar is het Hof 'Le Paradis' aan de Mauritsweg in IJzendijke. Alles is geregeld, er is een bar voor een hapje en een drankje, er is muziek, zelfs een friettent en een grootschalige BBQ op zaterdag. "We kunnen alles regelen, behalve het weer.."

"Onze ritten hebben een gemiddelde lengte van 25km, daar moet je paard wel een goede conditie voor hebben." Voor de paarden wordt wel goed gezorgd, er is een partij met wortels voor de paarden. "De paarden die moeten het werk doen." verteld Willy Maas. Met onze ritten willen we Zeeland op de kaart krijgen. "Hoe mooi is het hier? Waarom moet je naar Spanje of Italië op vakantie". We leiden mensen langs padjes die mensen uit de omgeving soms nog nooit eerder hebben gezien. "Daar doen we het voor!" We willen niet dat mensen op een kaart hoeven te kijken, we hebben alle routes uitgezet met bordjes.

De organisatie roept iedereen op om naar IJzendijke te komen, naar Zeeuws-Vlaanderen komen en genieten! "Probeer gewoon zoveel mogelijk te genieten, dat is het belangrijkste!"

De Paardenvierdaagse IJzendijke is van donderdag 5 mei t/m zondag 8 mei 2016. Meer informatie is te vinden op: http://paardenvierdaagse-ijzendijke.blogspot.nl/p/info-bezoekers.html

 

Organisatoren
Stal
Polders
Menne