Zaterdag 23 november komt Sinterklaas met zijn pieten aan in IJzendijke. Het Sinterklaascomité heeft voor de kinderen van IJzendijke diverse activiteiten georganiseerd. 

Komt Sinterklaas wel naar IJzendijke??

Grote paniek in IJzendijke! Sinterklaas maakt zich namelijk grote zorgen… Kan de veiligheid van de kinderen tijdens de intocht in IJzendijke wel gegarandeerd worden? Hij heeft namelijk gehoord dat er te weinig brandweervrijwilligers zijn. Daar moet wat aan gedaan worden natuurlijk!

Sinterklaas heeft al gebeld met burgemeester Marga Vermue van de gemeente Sluis. Zij is ook bestuurslid van de Veiligheidsregio Zeeland en deelt de zorgen van Sinterklaas. Gelukkig heeft zij de goedheiligman kunnen overhalen om toch naar IJzendijke te komen en zij zal hem persoonlijk welkom heten op de Markt in IJzendijke. Ze hebben afgesproken dat ze met de brandweerpieten meteen op zoek gaan naar nieuwe kandidaten voor de vrijwillige brandweer. Het team van Brandweer IJzendijke zal hen bijstaan en de brandweermannen hebben een paar goede oefeningen bedacht voor deze selectie. Brandweerman of -vrouw word je natuurlijk niet zomaar!

Na een rondgang door het dorp verzamelt iedereen bij de brandweerkazerne aan het 17 oktoberplein. Onder het toeziend oog van Sinterklaas, burgemeester Vermue en de brandweerlieden kiezen de brandweerpieten een paar ouders die mee mogen doen aan de selectie. Dat wordt dus spannend zaterdag voor de papa's en mama's. Enkelen van hen mogen laten zien of zij misschien wel nieuw lid kunnen worden van de vrijwillige brandweer. Hopelijk heeft Brandweer IJzendijke er zo weer een paar vrijwilligers bij na dit weekend!

Na afloop gaan de kinderen in groepen naar hun eigen programma. De allerkleinsten mogen naar ZorgSaam Emmaus waar Sinterklaas een verhaaltje voorleest. Vervolgens gaat hij naar de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 in Eetcafé Hofzicht. Sinterklaas sluit de intocht aan IJzendijke af met een bezoek aan de groepen 5 t/m 8 die bij de brandweer zelf ook wat oefeningen mogen doen. En na afloop mogen alle kinderen een kijkje nemen in de gloednieuwe brandweerwagen die Brandweer IJzendijke heeft gekregen. Zo kan ook de jeugd alvast warm gemaakt worden voor een carrière bij de vrijwillige brandweer!

Programma

Tijdens de intocht gaan Sinterklaas en burgemeester Marga Vermue samen met een paar brandweerpieten op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

09.30 uur Aankomst op de Markt. Burgemeester heet Sinterklaas welkom.


09.45 uur Via Koninginnestraat naar 17 oktoberplein.


10.00 uur Aankomst brandweerkazerne. Daar wacht de brandweer ons op.
- Alle ouders doen mee aan een warming up met een vrolijk liedje. Brandweerpieten gaan in het publiek op zoek naar geschikte ouders die aan de selectie voor de brandweer kunnen meedoen.
- Er volgt een kleine training met oefeningen zoals een brandweerslang uitrollen en met een waterspuit wat dingen omver spuiten. Dit onder de begeleiding van de echte brandweer natuurlijk.
- De ouders worden door Sinterklaas, de burgemeester en brandweer daarna weer naar voren gehaald en bedankt voor hun medewerking.


10.30 uur Kinderen gaan naar eigen programma.
- Kinderen 0-3 jr naar Emmaus
- Kinderen 4-8 jr naar Hofzicht
- Kinderen 9-12 jr blijven bij de brandweer


De kinderen mogen na afloop van hun programma de nieuwe brandweerwagen van Brandweer IJzendijke komen bewonderen.