De dorpsraad heeft afgelopen woensdag volop ambitie getoond voor het versterken van IJzendijke.

Het meest opvallende is het plan voor het plaatsen van een eiffeltoren langs de N61 waarmee 'Petit Paris', de bijnaam van IJzendijke, duidelijker in beeld komt langs de weg. Met de aanleg van de nieuwe N61 komt het namelijk regelmatig voor dat IJzendijke voorbij wordt gereden. Het moet duidelijk zijn voor de bezoekers; hier is Petit Paris!

Verder werd de toekomstvisie van IJzendijke uitgebreid gepresenteerd. Afgelopen week heeft de dorpsraad gesprekken gehad met de gemeente, hierbij is het jeugdgebouw van IJzendijke als belangrijk onderwerp naar voren gebracht. In de visie wil de dorpsraad zich samen met de grote groep betrokken inwoners van IJzendijke inzetten voor een beter jeugdgebouw met een sterkere verbondenheid als doel. Er zijn dan ook al vele ideeën over activiteiten zoals een kookworkshop, een filmavond of biljarten met jong en oud. Iedereen met ideeën wordt dan ook verzocht om deze te delen met de dorpsraad zodat alle ideeën kunnen worden meegenomen in de visie voor het jeugdgebouw welke de dorpsraad in januari aan de gemeente wil presenteren.

De bus kwam als laatste onderwerp, de dorpsraad heeft bij Connexxion en de provincie tot op heden enkel tegenstand ervaren op dit onderwerp. De rollator race afgelopen jaar bracht de kwestie op een ludieke wijze zelfs in het nationale nieuws. Ondanks alle energie is op dit onderwerp echter nog geen vooruitgang geboekt. Bij de stemming voor de bus, verder gaan of het compromis aannemen, gaan nog steeds de meeste handen omhoog voor het blijven volgen van de huidige koers. IJzendijke blijft strijdvaardig op het onderwerp, wel worden de alternatieven steeds beter bespreekbaar.

Heeft u vragen of ideeën voor de dorpsraad, neem dan contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.